Sikeres emberek, Sikeres történetek

"A menedzserek többségével az a baj, hogy fordítva ül azon a bizonyos lovon..."

2016. február 17. 14:11 - Rapid Business

Öt dolog, amit sose csinálj ha NETWORKINGELNI akarsz!

 

tibcsi.jpg

 Amióta üzleti konferenciákra járok, folyamatosan azt tapasztalom, hogy az üzleti ismerkedésnek nincs kultúrája drága kis Hazánkban. Az emberek nagyon nagy elvárásokkal érkeznek egy-egy ilyen üzleti reggelire, vagy partira, de alapvetően nagyon kevesen tesznek is valójában meg mindent, hogy sikeresen zárják a befektetett energiát. A menedzserek többségével az a baj, hogy alapvetően fordítva ül azon a bizonyos lovon, ugyanis azt hiszi, hogy ha „lepattintós „karaktert választja, akkor sokkal nagyobb presztízst tud magáról kialakítani. Teszem hozzá ebbe a hibába én is beleestem, de a várva várt áhítat helyett, csak üres névjegykártyákkal és nem üzleti kapcsolatokkal lettem gazdagabb.

 

 Na de mi a Titok? Titkok nincsenek, csak technikák!

Ma jöjjön 5 olyan dolog, amit sose kövess el, ha tényleg üzleti kapcsolatokkal szeretnél ismerkedni.

Ne legyél zárkózott! Tudom, hogy közhelyesnek hangzik, de ha nem állsz szóba még magaddal sem, akkor hogyan várhatod el másoktól, hogy ők leszólítsanak. Ha az ember mosolygósan vidáman, és nyitottan érkezik egy üzleti rendezvényre, akkor még a svédasztalnál is könnyebben tud beszédbe elegyedni bárkivel, mint ha mufurcan kortyolgat egy mentes vizet a sarokban. A legnagyobb befektetés, az ilyen esetekben mindig az ember ideje, így ha már rászántad magad, hogy elmész egy ilyen rendezvényre legyél nyitott a téged körül vevő emberekre.

Ne csak a barátokkal a beszélgess! Idegenekkel ismerkedni olyan mint január 1-jén elkezdeni fogyókúrázni, mindig van kibúvó rá! A networkingek legnagyobb ellensége az, ha időd nagy részét olyan emberekkel beszélgeted át, akiket ismersz. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne beszélgess az ismerősökkel, de nem azért jöttél. A célod, hogy új üzleti kapcsolatokat építs. Ezért az ismerőseidet inkább kérd meg, hogy mutassanak be olyanoknak, akiket esetleg ők

Ne teli szájjal. Nincs annál kellemetlenebb, amikor olyan emberrel beszélgetünk, aki előttünk zabálja fel a finger foodokat. A száraz pezsgőtől, és a welcome drinkek-től valóban könnyen megéhezik az ember, de próbáljunk meg a feladatra koncentrálni, és nem Guiness rekordot felállítani, az egy szájba elhelyezhető sonkás szendvicsek számából. Legyünk elegánsak, csipegessünk, és csak akkor beszélgessünk, ha nincs tele a szánk.

Rövid ujjú ingbe sosem! Ahogy a híres öltözködésű tanácsadók mondják, nincs rövid ujjú ing. Egy dolgot igenis tudomásul kell venni: Az vagy, ahogy kinézel. Ha egy üzleti találkozóra olyan ruházatban érkezel, ami nem megfelelő, nem lesz sikeres az estéd. Ha például mindenki öltönyben és nyakkendőben van, te pedig szmokingban jelensz meg valószínű, hogy tőled fognak rendelni. Ha alul öltözöl, akkor pedig valószínűleg nem vesznek komolyan majd. Egy dolgot viszont nagyon kellemetlennek érzek, és ennek musáj, hogy hangot is adjak: ha valaki rövidnadrágban és strand papucsban próbálja meg megváltani a világot. Ez nem Amerika. Utóirat: Rövid ujjú inget a buszsofőrök hordanak.

tibi.jpg

Ne sales-ezz! Tudom, hogy ezt a legnehezebb betartani, mert az embernek hoznia kell a számokat. Legyen az termék vagy szolgáltatás, minden áron produkáljunk eladást. Ám a legjobbak úgy árulnak, hogy nem árulnak semmit. Ha egy friss ismeretséget már rögtön azzal indítasz, hogy a portékádat tukmálod, nagy valószínűséggel nem leszel a kedvenc beszélgető partner. Tedd fel magadnak a kérdést, tőled ki vásárol?! Akinek eladni szeretnél, vagy akinek el tudod nyerni a bizalmát? Ha azt a két percet bizalom építésre szánod, akkor előbb fogsz tudni megfelelni saját, - vagy főnököd elvárásának, mint gondolnád.

 

Szumma-szumárum ha valós ügyfeleket s,- ha sikeres céget szeretnél építeni, akkor szükséged van új üzleti kapcsolatokra. Új ügyfeleket leghatékonyabban úgy szerzel, ha személyesen tudsz tárgyalni számodra érdekes cégvezetőkkel. Idegeneket leszólítani nem mindenki szeret, ezért választottuk mi a Rapid Business-en azt a tematikát, hogy mindenkit mindenkivel minimum 2 percben megismertetünk. Nincsenek kínos próbálkozások, elhúzódó baráti beszélgetések, csak valódi új üzleti kapcsolatok.

 

 Végvári Tibor

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rapidbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr728398532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SikeresEgyensuly 2016.02.18. 00:13:12

Jó írás, a buszsofőrös hasonlatot évek óta mondogatom.. :)
süti beállítások módosítása