Sikeres emberek, Sikeres történetek

"....az is csakis a szomszéd butasága lehet, otthonának legszebb helyiségében pózol, méghozzá úgy, hogy olyanok is megcsodálhassák a falon látható értékes festményeket vagy órákat, akik máris tudják, hova kell betörniük..."

2016. március 07. 11:33 - Rapid Business

Interjú Szaksz Gabriellával az OptiCost Security egyik vezetőjével a biztonságról.

Biztonság – a felbecsülhetetlen és alapvető emberi igény. A biztonság olyan, akár az egészség: bár pénzben nem fejezhető ki, ám általában már csakis akkor értékeljük, amikor az elveszett. Pedig, ha a szívünkre tesszük a kezünket, nincs is fontosabb, mint a családunk, szeretteink, s persze saját magunk biztonsága.

12495259_1771894689699947_5686036451945751485_n.jpg

Hogy is szól a mondás? Az okos ember a más kárán tanul, a buta viszont a sajátján. Legtöbben azt hisszük, hogy velünk ilyesmi nem történhet meg. Mindig mással történik az, hogy mialatt kissé felelőtlenül kiposztolja a dominikai nyaralást, feltörik a házát. Az is csakis a szomszéd butasága lehet, otthonának legszebb helyiségében pózol, méghozzá úgy, hogy olyanok is megcsodálhassák a falon látható értékes festményeket vagy órákat, akik máris tudják, hova kell betörniük. Erről és még más elgondolkodtató, megtörtént esetről is tud mesélni az OptiCost Security gazdasági vezetője, Szaksz Gabriella. Az üzletasszony visszatérő vendége a Sales&More Rapid Business üzleti estéinek, hiszen Gabi is előnyben részesíti az üzletépítés eme hatékony, ugyanakkor a felesleges sallangoktól mentes módozatát. Az OptiCost Security Magyarország egyik első biztonságtechnikai vállalkozásaként jelentős múltra tekint vissza, és komoly sikereket mondhat magáénak.

995348_1087540491266722_3954099963327925685_n.jpg

„A rendszerváltozás után alapítottuk meg az akkor még családi cégünket, nyomozó férjem szakmai tapasztalata és az én közreműködésem, ténykedésem volt akkor a kezdet. Azóta sok víz lefolyt a Kaposon és a Dunán, jelenleg több mint húsz alkalmazottal dolgozik az   OptiCost, és egyebek mellett az ország 60 önkormányzata számára biztosítjuk a térfigyelő-, a biztonságtechnikai-, a tűzjelző-, a riasztó- és a beléptető rendszerét.” Szaksz Gabriella ügyvezető arra is nagyon büszke, hogy vállalatuk csúcsra járatja a biztonságtechnikát, hiszen olyan hipermodern digitális alapokat és módszereket dolgoztak ki, ahol a biztonságtechnika szerves része az IT, a számítógép és a telekommunikáció. „Még mindig létjogosultsága van az úgynevezett élőerős vagyonőrködésnek, ám a digitális és okosvilág a biztonságtechnikában is átveszi a terepet.” – meséli az üzletasszony, aki azt is elárulja: jelenleg a legkomolyabb kihívást a minőségi és felkészült programozó- IT utánpótlás biztosítása jelenti. „Éppen ezért tavaly először Biztonságtechnikai Ki Mit Tudot rendezett a cégünk Kaposváron, az OptiCost Security legszűkebb pátriájában. A vetélkedőn 13 csapat és több mint 40 diák vett részt, tableteket nyerhettek a legjobbak. Cégünk célja az volt, hogy értelmes és reális pályaválasztási alternatívát mutassunk a középiskolások számára. Bízunk benne, hogy egyre több fiatal látja meg a valós perspektívát és jövőképet az itthoni biztonságtechnikai szektorban.”

11220913_962262160461223_2161529946180280861_n.jpg

Az OptiCost Security számára a 2015-ös év rengeteg szempontból emlékezetes marad. Szaksz Gabrielláék cége alkotta meg Magyarország egyetlen cukorgyárának, a Kaposvári Cukorgyár Integrált Felügyeleti Rendszerét. „Itt egy egyedileg fejlesztett biztonságtechnikai szoftverrel fogjuk össze a beléptetést, a kamerákat, a tűzjelzőt és a riasztórendszert. Az általunk működtetett Bosh tűzjelző rendszer a cukorgyárban egyúttal Európa legnagyobb tűzjelzője. Ám tűzjelző rendszer tekintetében a nevünkhöz fűződik az egyik legnagyobb egybefüggő rendszer kiépítése a Paksi Atomerőmű Bátaapáti Hulladéklerakójában. Az OptiCost hozta továbbá létre  a Borsodi Sörgyár gyengeáramú rendszerét is. Tavaly óta ráadásul egy olyan rendszert is kiépítettünk Kaposváron, amely révén a városba beérkező és az onnan távozó valamennyi autó rendszámát láthatják a rendőrök. Bízunk benne, hogy ezáltal még biztonságosabb lesz ez a város.”  - fejezte ki reményét az üzletasszony. Az is kiderült, az OptiCost Security térfigyelő rendszerének köszönhetően sikerült tavaly villámgyorsan kézre keríteni Kaposváron a trafikos gyilkost. „Bár az apropó rendkívül tragikus, ám a közelmúltban saját bőrünkön is érezhettük a város többi lakójával azt, mit jelent például egy jól kiépített kamerás rendszer.”

opti_m_58.JPG

 A tervekről azt is megtudhatjuk, hogy a Nagy Tamás ügyvezető igazgató, felesége és fiúk Nagy Péter  által irányított OptiCost működik közre várhatóan  jó néhány nagyberuházás  biztonsági rendszer kiépítésében és üzemeltetésében. A rengeteg munka mellett természetesen arra mindig lesz idejük, hogy a Rapid Business közreműködésével megismerkedjenek az ország vezető vállalkozóival és üzleti trendekkel az Inter Continental Budapest lenyűgöző falai között.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rapidbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr58451090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása