Sikeres emberek, Sikeres történetek

5 jel arra, hogy "bunkó MLM-es vagy" !

2016. május 13. 17:33 - Rapid Business

Most figyelj nagyon! Elmondom mit rontasz el!

vicces.jpg

Manapság nagyon sok cég a multilevel marketinget választja cége struktúrájának, amivel nagyon ügyesen építi fel a birodalmát. Én magam soha nem MLM-eztem, de folyamatosan be akartak szervezni. Volt időszak, amikor hetente három- négy különböző cég talált meg azzal, hogy ilyen kapcsolati tőkével, mint ami nekem ,ezzel a kiállással, karizmával én azonnali gyors sikereket érnénk el. Bevallom férfiasan soha nem remegett meg a térdem. Egy percre sem gondolkodtam el azon, hogy belépek és másnap kenceficéket, vagy fiatalító szereket árulok. Aztán jött a Rapid Business, és megint előkerültek az MLM cégek. Ma már egyébként nagyon sok jó termékkel foglalkozó cég épít hálózatot. Nekik van egy jó termékük, ami alapvetően hasznos, de nem akarnak saját infrastruktúrában értékesíteni, így kreálnak egy jó árat, amin nagy nyereség realizálható, és abból motiválják a külsős hálózat építő kollégákat, akik mennek mint a güzü, és keresik a pénzt.

tibi.jpg

Az elmúlt egy évben közel 100 ilyen MLM ügynökkel találkoztam, akikkel beszélgettem, és akik így vagy úgy, de valamilyen  benyomást tettek rám. Voltak olyanok, akikkel a mai napig baráti a kapcsolatom, és voltak, akik mérhetetlen gátlástalanságok (vagy személyük, vagy cégük) egy életre megkapták a tiltó funkciót a telefonomban.

amway.jpg

 Ha esetleg MLM-ezel, és úgy érzed valamiért nem úgy megy, ahogy szeretnéd, akkor most nagyon figyelj, mert elmondom mi az az 5 jel, ami arra enged következtetni, hogy rosszul csinálod a hálózat építést!

1.Nem veszik fel a barátaid és rokonaid neked a telefont.

Ha most kezded az üzleted, akkor nagyon vigyázz arra, hogy a saját privát szférádat megóvd. Tudom, hogy nagyon egyértelműnek tűnik, hogy a legközelebbi barátaidat ülteted le első körben, de pont ettől fogod elveszíteni a bizalmukat. Azt javaslom, hogy járj networking rendezvényekre, és ott üzletelj. Először ne értékesíts, hanem csak barátkozz, mesélj az álmaidról, a céljaidról, mutasd be a céged. Mondd el, milyen jó dolgokat tapasztaltál. Építsd ki a céged, a terméked, és a személyed bizalmát, hidd el, ezzel egyenesen arányosan jönni fog a siker. És a barátaidat nem fogod elveszíteni. Sőt.

047-2.JPG

2.Ha egy rendezvényen mindenki leráz.

(Szeretném leszögezni, hogy a következő sorokban nem arra szeretnék rámutatni, hogy minden MLM cégnél dolgozó ember „büdös”….uhh, ebből már nem jövök ki jól, szóval legyen …):
Sokszor látok a rendezvényeken egyedül bóklászó szerencsétlen figurákat, akikkel senki nem akar beszélgetni. Ők azok, akik rosszul öltözöttek, talán kicsit büdösek is, viszont ettől független arról beszélnek, hogy mennyire sikeres az, amit csinálnak. Nem kétségbe vonva senkinek a szavát, nem értem, hogy mit várnak. Ha önmagára nem igényes valaki, akkor miért várja el, hogy hiteles legyen. Tudomásul kell venni, hogy először önmagát adja el az ember, és utána tudja csak a termékét. Senki nem vesz egy gombóc fagyit sem egy büdi bácsitól. Senki nem akar beszélgetni egy zsíros hajú- rossz leheletű emberrel, aki olcsó ruhákban tukmálja ránk a portékáit. Figyelj a mentálhigéniádra! Legyenek rendeben a fogaid!  Öltözz fel szépen! ....ha ezeket betartod akkor nem fogsz egyedül bóklászni egy rendezvényen.

3. Az összes üzleti megbeszéléseden azt mondják, majd inkább kereslek én!

Nagyon ciki, amikor valakit meghívsz egy kávéra, vagy egy üzleti beszélgetésre, és kezded lenyomni a torkán a te terméked. Csak mondod, csak mondod, szinte már szóhoz sem engeded jutni szegény partnered. Amikor véget ér a beszélgetés, elégedetten hátradőlsz, diadalittasan rá nézel a beszélgetőpartneredre, de ő csak annyit mond, most mennem kell, majd Én kereslek. Na ez akkor van, amikor „fullba nyomod a kretént. Soha ne nyomd fullba kretént”. Először is ismerd meg, kivel beszélgetsz, mérd fel a vágyait, a terveit. Kérdezz! Tudd meg mire van szűksége. Ajánlatot csak akkor adj, ha kérnek. Van egy mondás és ezt soha ne feledd, aki felül kerekedik alul marad!

4.Már csak saját mentoraiddal tudsz programokat szervezni.

Magadra ismertél? Az nagy baj! Ez akkor van, amikor már tényleg csak a munkádnak éltél. Nem hívtad vissza a barátaidat, leépítetted a rokonaidat. Nincs normális párkapcsolatod, mert este 11-ig valakinek a kanapéján ülsz, és épp termékbemutatót tartasz. Arról papolsz, hogy mennyire szabad vagy, de igazából a munkád rabja lettél. Hidd el, hogy akkor tudsz sikeres lenni, ha van miért és kiért küzdened. Legyen meg az egyensúly, és hidd el, a környezeted irigyelni fog. Vajon te kit követnél szívesen, aki kétségbe esve egy idegen családnál éjszakázik, vagy aki épp a kedvesével borozgat? Ki a hitelesebb: aki a hétvégéjét a gyerekeivel tölti a szabadban, vagy aki telefonálgat találkozókat remélve ?!

sa.jpg

 

5. Hétvége- ünnepnap: TABU!

Na és itt jön a vég kifejlett. Ha nem tiszteled mások szabadidejét, akkor tényleg a „bunkó MLM-es” címet fogják rád akasztani. Tudom, hogy nehéz találkozókat megbeszélni úgy, hogy valaki ráérjen, de hidd el nagyon vékony a jég. Karácsony szenteste, húsvét hétfőn nem telefonálgatunk. Este 9 után már nem nagyon illik senkit sem zavarni üzlettel kapcsolatban. Komoly üzletember, egyébként már 7 után nem beszél veled munkáról, de a jó ízlés azt mondja este 8-ig pró1báld meg befejezni a hívásokat. A hideghívásokat meg főleg. Nagyon kétségbe esettnek fognak gondolni, ha fél9 kor akarsz valakivel tárgyalni. Ne tedd, és nem leszel „bunkó MLM-es

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rapidbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr628714446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása