Sikeres emberek, Sikeres történetek

"A Gondolat Teremt..."

2016. szeptember 16. 11:23 - Rapid Business

13221419_1135223453165092_1105315891435214031_o.jpg

Hiába a zseniális üzleti érzék, a remek fellépés, és a több, mint kedvező üzleti ajánlat, ha egyszer képtelenek vagyunk „külföldiül” is eladni magunkat.

Ne szépítsük: igen kevés üzletember rendelkezik olyan fokú nyelvtudással, hogy angolul legalább olyan zseniálisan kommunikáljon, mint ahogy azt magyarul teszi. A konyhanyelv, a „poor English” márpedig kizárólag a pubokban csúszik el, az üzleti életben aligha.

Mi van akkor, ha száztagú japán delegáció előtt kell bemutatunk vállalkozásunkat,  s termékünket? Mi történik akkor, ha komoly üzleti levél landol a mélfiókunkban, ám mi csak kapizsgáljuk a tartalmát? Ekkor a profik a másik profira bízzák a nyelvügyeket, és Tóth Zsuzsannát, a H-Net  Nyelvi Központ vezetőjét  hívják. A H-Net  Nyelvi Központ ugyanis több mint patinás: 18 éve várja a jobbára cégvezetőkből és felsővezetőkből  álló ügyfeleit - ilyen komoly tapasztalatot márpedig nagyon kevés nyelvi szolgáltató mondhat magáénak hazánkban.

12419240_1109912082362896_5189276954016172466_o.jpg

 

Az alapító, Zsuzsanna hangja azonnal bizalmat kelt: árad belőle a nyugalom, a harmónia és az intelligencia. A vezetőnő délelőtt még online nyelvvizsgát felügyelt: a kenyai légierő katonáinak speciális NATO-nyelvtudását mérte fel, most pedig velünk beszélget. Ugyanis az úgynevezett NATO STANAG 6001 katonai nyelvvizsga ugyancsak központjuk egyik erőssége.

„Hiszem azt, hogy a gondolat teremt! Abban is biztos vagyok, egyáltalán nem mindegy, hogy az adott cégvezető mit, és hogyan mond egy külföldiekkel folytatott konferencián! Ezek nem olyan megbeszélések, ahol lehetne a szavakat keresni, vagy épp bármit is helytelenül, félreérthetően alkalmazni. Úgy érzem, jobb ezeket az üzleti tanácskozásokat profi tolmácsokra, fordítókra bízni.” A cégvezetőn érződik, és ő maga is hangsúlyozza, mindez elköteleződés és elhivatottság nélkül nem is menne. „Egy jó, vagy inkább a legjobb tolmácsok kincset érhetnek az üzletemberek számára. Ugyanis mi tárgyalástechnikai módszerekkel, jókor használt szófordulatokkal, és egyéb nyelvi nüanszokkal igenis, kedvező irányba tudjuk befolyásolni a tárgyalások menetét.

13909304_1184990934855010_1781427200758570731_o.jpg

Biztos vagyok benne, hogy a kiváló tolmács komolyan hozzá tud járulni az üzleti sikerhez.”

Márpedig a H-Net Nyelvi Központban nincs hiány a remek tolmácsokból és szakfordítókból, vagy a lektorokból. Jelenleg körülbelül kb. 30  fordító és tolmács szakemberrel dolgoznak,  és 33 nyelven segítik a magyar kis- és középvállalatokat a nyelvi akadályok leküzdésében a nemzetközi piacokon. Abban a szellemben támogatják ügyfeleiket  céljaik elérésében, hogy cég és cég között ne legyen idegen nyelv, csak hatékony kommunikáció, azért, hogy  partnereik  jelentős árbevételt érjenek el.

Zsuzsanna külön hangsúlyozza: sikerükhöz elengedhetetlen a remek csapat. „Köszönöm Kálmán László és Helyes Zoltán projektvezetőknek, Báthory Nándor DTP szakemberünknek, valamint szakfordítóinknak, akik közül kiemelném Vétek Gábort,  hogy vannak, és nap, mint nap időt, energiát és szenvedélyt nem kímélve erősítik a csapatot.” 

13123274_1128091883878249_1358841402091590252_o.jpg

A H-Net Nyelvi Központ számos kiváló céggel dolgozik együtt. „Nehéz egyet-egyet kiemelni, hiszen mindegyikükre nagyon büszkék vagyunk. Egyebek mellett állandó megbízónk a Scheidt&Bachmann, a Digitális Banki Rendszerek, a Díjbeszedő Zrt, a Dome, az ATCO Frontec Ltd, de például a Vylyan Borászat és a Harley-Davidson is ügyfeleink között található, akiknek az oxfordi és a prágai központtal együttműködve készítjük a csodálatos, magyarra fordított prospektusokat, műszaki motorleírásokat, a honlapot, valamint marketing szövegeiket.      Ez rendkívül kreatív munka, hiszen a fordításokon túl transzkreáljuk is a szövegeket, azaz  a hazai felhasználói szokások és stílus figyelembe vételével átlelkesítjük a szöveget. Minden céggel titoktartási szerződést írunk alá, amely garantálja, hogy semmiféle üzleti jellegű információ nem szivároghat ki tőlünk.”

aaeaaqaaaaaaaaqwaaaajgfjmzzlyznkltnintitngq5my05mjg3lta3yjg5y2qxzgy3za.jpg

Bár Zsuzsanna szigorú időbeosztásban él,  számára nem kérdés, hogy részt vesz a Rapid Business találkozókon, amelyek egyfajta feltöltődést is nyújtanak. „Felüdülés , inspiratív emberek! Mindig nagyon várom a következőt! A Rapid Business házigazdáin, Kyrán és Tiboron is érezhető az elköteleződés és a szenvedély, s ugyanezt tudom elmondani a résztvevő üzletasszonyokról és üzletemberekről.” A gyakorlati adatok is azt igazolják, hogy bejött a Rapid Business a H-Net vezetőjének.

„Május óta rendelkezem VIP Rapid Carddal, és már több ígéretes  szerződést is kötöttünk, és remekül érzem magam a találkozókon. Ez  egy igazi win-win helyzet!”

borito_rapid_szeptember.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rapidbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr6511712049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása