Sikeres emberek, Sikeres történetek

Környezettudatos épület? Ez a legmenőbb!

2016. március 18. 10:36 - Rapid Business

Beszélgetés Magyari Lászlóval a BB Industry ügyvezető igazgatójával, a konténer házak atyjával !

Hiába feszítünk a legszebb öltönyökben és száguldozunk a legáramvonalasabb kasznikban, ha nem őrizzük meg, amink van. Egyre többen gondoljuk úgy, hogy mit ér egy pazar villa a dombon, ha közben a gyermekeink fuldokolnak a szmogtól, már januárban is rövid ujjút viselünk az utcán, ráadásul a dédunokáink számára pedig mi magunk tesszük élhetetlenné a környezetünket?

indus.jpg

Csak egyetlen újsághír a napokból: az ember által okozott klímaváltozáshoz képest még olyan természeti katasztrófák sem rúgnak labdába, mint az El Nino Hurrikán. Közhely, de igaz: minden eddiginél nagyobb szükségünk van a környezettudatosságra, a zöld szemléletre és az értelmes, mikroszintű újításokra. Természetesen csakis akkor igaz mindez, ha fontosnak tartjuk, milyen világ vár az utódjainkra.  

bbi.jpg

 Léteznek például a konténerházak megújúló gondolatként, amiket leselejtezett hajózási konténerek felhasználásával  építenek.A konténerépítészetet ismerik és kedvelik is tőlünk nyugatabbra. Számos vendéglátóhely, apartman, kollégium, és még múzeum is készült már leselejtezett konténerből, Brüsszelben, Berlinben és New Yorkban egyaránt csakhogy néhányat kiemeljünk. Ezek az építmények az acélszerkezetnek köszönhetően rendkívül masszívak, ráadásul jól megépítve energiatakarékosak is lehetnek. Magyarországon a BB Industry a legelső fecske, amely elhozta és megmutatja nekünk ezt az egyedülálló formát.  „Tavaly december 27-én született meg az a jogerős rendelet, amely „úttörőként” engedélyezi egy általunk tervezett „konténerház” megépítését Őrbottyánban.” – meséli a BB Industry Kft alapító-ügyvezető igazgatója, Magyari László.  Az eredetileg magasépítő üzletember és cége egyebek mellett ingatlanfejlesztéssel, értékesítéssel, és sok más innovatív és környezettudatos építészeti megoldással is foglalkozik. Magyari László egyik szívügye a környezettudatos konténerépítészet. Az üzletember arra a meggyőződésre jutott, hogy kis hazánkban számolhatatlan alternatív és környezettudatos megoldás áll rendelkezésre, mégis még mindig rengeteg a kiaknázatlan lehetőség a felhasználói oldalon. „Egy átlagos életvitelű személy is rendkívül nagy ökolábnyommal bír, ugyanakkor sajnos nehezen próbálkozunk ez ellen tenni. Ha megvizsgáljuk, hogy miként viszonyul hozzánk a Föld, akkor elég borúlátó jövő elé nézhetünk. Vállalkozásunknak és kollégáimnak erős a társadalmi és szociális szerep vállalása a mindennapokban. Ez tény.

laci.jpg

Tapasztalat, hogy az alternatív megoldások néha még divatból érdeklik az embereket, sokszor nem a költséghatékonyság miatt szeretnének talajszondát vagy napkollektort, hanem mert a szomszédnak is van, és nem akarnak lemaradni. Mi inkább próbálunk abba az irányba menni, hogy azokkal működünk együtt partner szinten, akiknek ez tényleg ad valami pluszt. Ugyanis Ők a legjobb hírnökei a munkásságunknak.” Magyari László ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy már a Parlament építésénél is fontos szempont volt a tervező Steindl Imre számára az Országház alternatív hűtés-fűtésének a kialakítása. A konténerházak koncepciója mellett a BB Industry Kft természeten sok más energiatakarékos és környezetkímélő épületet tervezett, újított és épített fel hazánkban. Referenciáik közé tartozik például a Királyhágó Irodaház teljes körű felújítása, a Koreai Nagykövetség megújult belső tere, az ELTE jogi karának elektromos munkálatai és egy, a közeljövőben létesülő konténer irodaház felépítése Budapesten. A vállalkozás irányítása mellett , a cégvezető nagy hangsúlyt fektet a valós kapcsolatok kialakítására. Kiemelt figyelemmel látogatja a Rapid Business rendezvényeket az exkluzív Intercontinental Budapestben. „Profi a szervezőmunka, a Sales&More minden alkalommal kitesz magáért. A Rapid Businessen pedig olyan színes egyéniségek ülnek velem szemben, és cserélik egymást az est során, akiknek érdekelnek a gondolatai, és adok is a meglátásaikra. Jó érzéssel tölt el, amikor ilyen magas színvonalú rendezvényeken komoly és értéket képviselő üzletemberekkel vehetem fel a kapcsolatot, sallang és kertelés nélkül. Én mindenképpen részt veszek a következő Rapid Business üzleti randin.”

lacijo.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rapidbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr688492182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása